Green Screen - Luovia kuvia

Katsot green screen-tekniikalla tuotettua sisältöä todennäköisesti lähes päivittäin, vaikka et sitä ehkä itse tiedostakaan. Green screen-tekniikassa henkilö tai muu kohde kuvataan vihreän taustan edessä. Vihreän taustan tilalle voidaan laittaa mikä tahansa kuva tai video ja näin saadaan luotua illuusio toimittajan takana olevasta prameasta studiosta, elokuvan taustalla olevasta avaruuskaupungista tai vaikkapa koululaisesta kuussa.

Avaruusretkelle, aikamatkalle historiaan, elokuvan tehosteeksi...

Green screen soveltuu monenlaisiin luokan projekteihin. Esim. kakkosluokkalaiset käsittelevät yllissä avaruutta. He ottavat iPadilla kuvat toisistaan tai vaikkapa pehmolelustaan vihreää taustaa vasten. Otetun kuvan taustalle, vihreän värin tilalle, laitetaan kuva planeetasta ja näin näyttää siltä, kun oppilaat tai pehmolelut olisivat päässeet avaruusretkelle.

Green screenillä tehty kuva, jossa nitoja uhkaa avaruudessa astronauttia

Miten pääsen alkuun?

nitoja vihreää taustaa vasten

Pieniä projekteja kuvatessa voit käyttää taustana vaikka vihreää kartonkia. Ihmisten tai suurempien elementtien kuvaamista varten Liedon kouluilla on yhteiskäytössä kaksi siirreltävää green screen-kangasta, jotka saat käyttöösi lukuvuonna 2022-23 ottamalla yhteyttä Arto Kortelaiseen.

Vihreän taustan lisäksi tarvitset Green screen by Do ink -sovelluksen, joka hoituu laitteelle digitutorin tai tvt-pedagogi Aku Mattilan avustuksella.  Myös padien iMovie-sovelluksessa on nykyään green screen-toiminto sisäänrakennettuna. Lähtekää oppilaiden kanssa kuvien maailmaan, jossa vain mielikuvitus on rajana!