Varhaiskasvatuksen digipolku

Liedon varhaiskasvatuksen digipolun sisällöt on jaoteltu neljään osa-alueeseen, jotka ovat vastuullisuus ja turvallisuus, digitaalinen osaaminen, medialukutaito ja ohjelmointiosaaminen. Osa sisältöotsikoista ovat linkkejä. Niiden takaa löytyy vinkkejä, ohjeita ja materiaaleja kyseisen kokonaisuuden toteuttamisen tueksi. Linkit erotat punaisesta väristä.

UudetLukutaidot-Logot-RGB-vaaleatausta
Valmiit tehtäväkortit mediakasvatukseen

Päiväkoteihin, eskareille ja alkuopetukseen toimitetaan parhaillaan KAVIn tuottamat kaksikieliset Oppi&ilo Oppi&ilo – puuhakortit mediakasvatukseen. Kortit on saatavilla  linkistä myös pdf-tiedostona, jolloin ne on helppo heijastaa valkokankaille tai älytauluille.

Muistakaa ilmoittaa ryhmänne mukaan 5.-11.2.2024 vietettävään Mediataitoviikkoon osoitteessa https://mediataitoviikko.fi/

 Mediataitoviikko on  teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja. Mediataitoviikon materiaalit tarjoavat inspiraatiota, vinkkejä ja materiaalia mediakasvatuksen tueksi. 

Ota talteen opetushallituksen julkaisema Pienten lasten digisanasto

“Sanasto on kokoelma sanoja, kuvia ja niiden selityksiä. Sanaston tavoitteena on tukea pienten lasten digitaalisen osaamisen kehittymistä.”

Uudet lukutaidot Liedossa
Sovelluskirjasto
Digitaitoja opitaan jo varhaiskasvatuksessa