Tulevia OppilasAgentteja koulutettiin Liedon kunnantalolla

 

4.5.18 Liedon kunnantalolle kokoontui reilu 70 tulevaa agenttioppilasta yhdessä agenttiopettajiensa kanssa. OppilasAgentti-toiminnan ideana on valjastaa oppilaiden TVT-osaaminen koko kouluyhteisön käyttöön ja madaltaa oppimisen kynnystä vertaisoppisen keinoin. OppilasAgentti-toimintaan voit perehtyä tarkemmin agentti-sivustolla http://www.oppilasagentti.fi/

OppilasAgentti-toiminta on suunniteltu käynnistettäväksi syyslukukaudella 2018 Liedon, Marttilan ja Kosken Tl kunnissa. Toiminnan käynnistäminen on osa kuntien välistä Tutor-opettajatoiminnan alueellista kehittämishanketta.

Koulutuspäivä alkoi SuperAgentti Riikka Marttisen pitämällä alustuksella OppilasAgentti-toiminnan tarkoituksesta. Tästä jatkettiin luontevasti ottamalla etäyhteys Hämeenlinnaan, josta kokeneemmat OppilasAgentit kertoivat kokemuksistaan ja vastailivat kysymyksiin. Eniten mieltä askarruttanut kysymys, liittyi omaan osaamiseen. ”Mitä sitten, jos ei osaa jotain juttua?”  Vastaus saatiin välittömästi: ”Ei se haittaa, kaikkien ei tarvitse osata kaikkea ja joku teistä osaa kuitenkin ja aina voi opetella.”

Ennen ruokataukoa oppilaat pääsivät ryhmätöiden kimppuun. Tavoitteena oli suunnitella tulevaa ja pohtia toimintaa itsensä kautta. Tämän jälkeen alkoi kaikkein odotetuin vaihe, jolloin päästiin kokeilemaan laitteita ja sovelluksia. Suosittuja juttuja olivat mm. liikunnalliset appsit ja Sphero-robottien käyttäminen. Toiminnallinen osuus piti sisällään myös leikkimielisen kilpailun, jonka voiton vei Jokilaakson ja Ilmaristen Agenteista koostunut ryhmä.

 

Sphero BB-9 OppilasAgentin käsittelyssä.

 

Tulevia OppilasAgentteja koulutettiin Liedon kunnantalolla