UudetLukutaidot-Logot-RGB-vaaleatausta

Uusien lukutaitojen tavoitteet vastaavat suurilta osin digipolkumme tavoitteita, kuten alla olevassa listassa on nähtävissä. Osallisuus, vastuullisuus ja turvallisuus etusijalla kaikessa digitaalisessa toiminnassa. Itse kokeilemalla ja tutkimalla opimme parhaiten, niin oppilaat, kuin opettajatkin! Tukimateriaalia ja tukea kannattaa rohkeasti pyytää tarvittaessa.

Digipolku luokille 7-9

Tulostusversio Digipolun osaamistaulukkoon päivitetty 12/2023

Huom! Jokaisen syyskauden alussa oppilaiden tulee kirjautua SanomaPro-sivustolle, jotta tiedot päivittyvät! Muuten jopa lukiolaiset näkyvät vielä alakoulun oppilasryhmissä.

Ohjeita tietokoneen hyödyntämiseen opiskelussa

Whiteboard: tee, kopioi ja jaa. Yhteissuunnittelua, tehtävänjakoa, esityksiä näyttävästi ja vaivattomasti. Edutunnuksilla oppilaat voivat työskennellä jaetulla taululla läppäreillä tai iPadeilla. Opettaja voi monistaa oppilasryhmille tekemänsä  Whiteboard-taulun OneDrivessa ja tämäkin ohjeistetaan yllä olevassa videossa.

Tässä ensikäyttäjälle lyhyt Whiteboard-esittely.

Excelin avulla voit tehdä itse ilmastodiagrammeja. Excel-pohjassa linkki ohjevideoon.

Stream näyttötallennus

Tallenna windows-koneen näytön tapahtumat Stream-palvelussa ja jaa materiaali omasta OneDrivesta.

Linkki videoon, joka opastaa QR-koodin luomisessa

Luo QR-koodi, jonka avulla oppilaat pääsevät mobiililaitteella helposti haluamaasi nettiosoitteeseen. Ohjevideoon pääsee myös oheisesta QR-koodista.

Miten laitteet toimivat?

Useimpia nykylaitteita ohjataan algoritmeilla. Sähköopin käsitteitä oppii Micro:bit Inventor’s Kit-sarjan komponenttien avulla.