Koodauksen alkeita voi opetella

BlueBotilla Robottia ohjaamalla kerrataan kymppipareja, kertolaskuja, sanojen muodostamista ja muuta kivaa! BlueBottia voi ohjata myös iPadilla.

iPadilla:  BeeBot, Scratch Jr. 

Matatalabilla  opitaan ohjelmoinnillista ajattelua. Setissä mukana myös luuppeja ja funktioita haasteita kaipaaville. Selainversio tietokoneella myös käytettävissä.

Ohjelmistosivuilla ja peleillä

SCRATCH oppitunneilla voit tehdä animointia, musiikkia, pelejä tutoriaalien opastuksella. Tutoriaalin käyttöä voidaan helpottaa käyttämällä kahta laitetta. Esimerkiksi katsomalla ohjevideo padilta ja työskennellen tietokoneella. Parityöskentely on tässäkin hyvä vaihtoehto.

Code.org – Ohjelmointiaiheisia pelejä ja harjoituksia kaikenikäisille. Käytettävissä ilmaiseksi tietokoneella ja mobiililaitteilla.

CODE Kurssi 1 on suunniteltu juuri lukemaan oppineille lapsille. Kurssin tavoitteina on opettaa lapsille taitoja, joita tarvitaan tietokoneohjelmien tekemisessä. Näitä taitoja ovat mm. yhteistyö, ongelmanratkaisutaito ja vaikeiden tehtävien ratkaisemisessa tarvittava sinnikkyys. Suositellaan esikoululaisille ja ekaluokkalaisille.

CODE Kurssi 2 on tarkoitettu oppilaille, jotka osaavat jo lukea ja joilla on jo aiempaa ohjelmointikokemusta. Tällä kurssilla oppilaat luovat ohjelmia, jotka ratkaisevat pulmia, ja kehittävät vuorovaikutteisia pelejä ja tarinoita. Suositellaan luokille 2-5.
 
On tutustunut koodauksen alkeisiin 1.-2. lk