Liedon kunnantalo, Edustustila

Green Screen on elokuvissa laajalti käytössä oleva tekniikka, jossa vihreää taustaa* vasten kuvattuja näyttelijöitä / esineitä voidaan siirtää vaikka vieraalle planeetalle. Läheisin esimerkki kyseisestä tekniikasta lienee säätiedotukset, jossa meteorologin taakse on tuotu kulloinenkin sääkartta.

Opetuksessa tämä avaa uusia mahdollisuuksia mm. historianprojekteihin, jossa oppilaat voidaan viedä keskelle historiallisia tapahtumia tai luonnontieteissä voidaan tehdä matka maailman ympäri yms. Vain mielikuvitus on rajana.

Koulutuksessa käytetään maksullista  Green Screen by Do Ink-applikaatiota, joka pitää olla ladattuna laitteelle enne koulutusta.

Vaatimukset: iPad, jossa Green Screen by Doink ohjelma asennettuna. iPadin peruskäyttö tulee hallita. Koulutus on avoin myös Kosken Tl ja Marttilan opettajille

Huomaa: ohjelma on maksullinen ja se maksaa Appstoresta yksittäin ostettuna 3,49€ kpl (eli vähemmän kuin hyvän kuulakärkikynän hinta) tai oppilaitoksille Applen VPP-kaupasta 1,74€ kpl, jos ostomäärä on 20 lisenssiä tai yli.

Ilmoittaudu koulutukseen

*Tausta voi olla muunkin värinen, mutta limenvihreä on todettu toimivaksi.

iPad – Green Screen videotuotanto 4.10 klo 14.00 -16.00